Povestea unui artist cu inițiativă: Alex Ştefănescu

Alex Ștefănescu | București | Actor | 28 ani

Articol scris de Maria Seiculescu
Fotografii realizate de Andrei Gîndac

Alex Ștefănescu este un om cald, pozitiv, un artist cu inițiativă, actor și muzician, care se întreține din ceea ce îi place să facă. La 14 ani a descoperit un element care s-a dovedit a fi chiar special în evoluția lui profesională de mai târziu. Totul a început cu „un prieten care avea o chitară și-mi plăcea cum sună. M-am gândit că mi-ar plăcea să zdrăngăn la chitară când ajung acasă de la liceu”, ne spune Alex. Atât de simplu. Iar de aici pasiunea pentru chitară a crescut – mai întâi a învățat singur, apoi a luat cursuri de chitară, iar acum și de canto. Pasiunea a devenit în cele din urmă profesie, dar conjugată.

„La 19 ani nu eram interesat aproape deloc de teatru, dar o fată m-a invitat la Teatrul de Comedie și nu-mi doream să o refuz (zâmbește). Am fost la „Revizorul” cu Ștefan Bănică, moment în care mi-am dat seama ce vreau să fac cu adevărat și unde este locul meu.”

După multe încercări, de la marketing, la fotografie, jurnalism și chiar studii economice, un spectacol de teatru a fost de ajuns, a dat admitere la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” și a intrat. După licență a plecat în Londra, dar nu înainte de a-și strânge bani pentru un laptop. Cum? Cântând la chitară în Cișmigiu. Chitara l-a însoțit și pe străzile londoneze, unde, timp de un an, a studiat la The London International School of Performing Arts. Aici și-a dat seama care este locul unde vrea să-și practice pasiunea și meseria … acasă, în România.

Acum, Alex are propriul lui spectacol, „Ziua necunoștiinței”, la Unteatru, un one-man show pe muzică live condus de o chitară, de mult umor și mai ales de carisma actorului. Muzica și textul îi aparțin și vin dintr-o observație atentă a „lucrurilor mici și profund umane pe care le trăim cu toții și care ar trebui conștientizate, căci ele ne apropie, ne fac să reflectăm, să râdem și să simțim că facem parte din ceva mai mare decât noi.”  Pe lângă alte colaborări, în mod natural, Alex pregătește un al doilea spectacol – concert.

Sunt luni în care Alex are programul foarte plin, dar și luni foarte lejere. Banii obţinuţi în perioadele aglomerate compensează perioadele mai libere. Aşa că reușește să se întrețină și în același timp să facă ceea ce îi place.

„În funcţie de natura rolului pe care urmează să-l joc, înainte să intru în scenă mă încarc din interacţiunea cu colegii mei, râdem, glumim şi mă umplu de energie bună. Iar dacă personajul meu este unul mai complex, înainte de spectacol prefer să stau puţin cu mine şi să mă concentrez.”

Cu zâmbetul pe buze, Alex Ștefănescu se bucură de viaţă şi asta vine cu o recompensă personală şi financiară, cu un echilibru.

This slideshow requires JavaScript.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.