Graziella – un artist cu multă iubire de împărtășit

Graziella| Pitești| Muzică

Articol scris de Maria Seiculescu

Fotografii realizate de Andrei Gîndac

 

Graziella (Grațiela Marineață) este violonistă și un om cu un suflet mare, care îi zâmbește vieții pentru că știe că doar așa multe lucruri bune se vor întoarce către ea. Vorbește cu multă pasiune despre vioară, instrumentul de care s-a îndrăgostit de la vârsta de 7 ani. „Îmi place să cred că vioara m-a ales pe mine. Inițial, îmi doream să studiez pianul, dar în ziua în care m-am înscris la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din orașul meu natal, Pitești, nu mai erau locuri disponibile la acea secție. Însă, cred că toate se petrec cu un scop, pentru că lucrurile s-au potrivit și s-au întâmplat apoi exact cum era mai bine.”

Graziella crede cu tărie că fiecare artist are ceva unic de oferit. Se simte conectată cu tot ce este în jurul ei, iar una dintre cele mai puternice dorințe ale ei este aceea de a putea aduce bucurie în sufletele oamenilor prin ceea ce face. „Îmi doresc ca prin sunete să aduc strălucire în viețile celor care mă ascultă și astfel să mă pot conecta la sufletele lor.”

Cu acest gând prezent în tot ceea ce face, Graziella știe că acele ingrediente cu care își poate fructifica pasiunea sunt munca, perseverența și disciplina. Este foarte activă pe plan profesional. Încă din facultate își dorea un proiect al ei.

„Îmi doream foarte mult să-mi fac o trupă de fete. M-au inspirat fetele de la Amadeus, pentru că ele au fost primele în România cu viori electrice și mă fascinau în acea perioadă.”

Lucrurile au avut însă o altă turnură, pentru că nu este ușor să găsești persoanele cu care rezonezi și poți forma un grup care să funcționeze foarte bine. Graziella s-a hotărât să-și înceapă propriul proiect muzical solo prin care artista să cânte melodii foarte cunoscute și care i-au ajuns la inima, însă reinterpretate pentru vioară. Imediat după această decizie, un prieten a invitat-o la un eveniment organizat de el și apoi o altă cunoștință a invitat-o la primul ei eveniment monden – Celebrity Awards – Gala Femeilor de Succes din România. Poate credeți că numele evenimentului este doar o coincidență, însă acesta a deschis un nou drum pentru Graziella. A cunoscut mulți oameni, a urmat încă un eveniment – Celebrity Awards – Gala Bărbaților de Succes din România – în urma căruia a apărut o nouă colaborare importantă cu Niculae Voiculeț, recunoscut naist român. De aici, lucrurile s-au ținut lanț pe acest drum nou și mereu ascendent.

Până în acest moment Graziella a avut mai multe colaborări, printre care se număra HAVASI – cel mai rapid pianist din lume, orchestra care a acompaniat trupa Smokie la concertul susținut în România, Alexandra Stan, AMI, F. Charm, Anthony Icuagu. A concertat și în Italia, Austria, Bulgaria, Belgia și are foarte multe concerte în România la evenimente mondene, de fashion, lansări de cărți, lansări de bijuterii, degustări de vinuri și nu numai. Graziella este foarte recunoscătoare că se poate întreține din ceea ce îi place să facă.

„Sunt atât de recunoscătoare! Este vorba de multă muncă, însă nu simt că mă epuizează, pentru că muncesc cu drag și bucurie. Din contră, mă încarcă! Asta mi-am ales să fac și trăiesc viața pe care mi-am dorit-o! Mă simt binecuvântată!”

În iarna anului trecut, Graziella și-a imprimat primul ei CD, „With Love, Graziella”, cu o selecție de opt melodii din repertoriul propriu. CD-ul a fost lansat în cadrul Galei Olimpicii Petrom și a fost oferit pe bază de donație într-un scop caritabil cu această ocazie, cât și în timpul evenimentului Noblesse Christmas Ball. Altfel spus, Graziella a oferit toți banii strânși Asociației Touch Romania, o asociație care sprijină copiii în dificultate și copiii abandonați, și drept mulțumire pentru donatori Graziella le-a oferit un CD cu muzica ei alături de un concert live.

În paralel cu evenimentele la care participă, colaborări, repetiții, înregistrări, Graziella predă la o școală privată – Clubul de Muzică. Este acel lucru pe care îl face cu drag și care o relaxează. Mai mult, organizează diverse evenimente artistice în calitate de Președinte al Departamentului de Creație și Interpretare Muzicală în cadrul Uniunii Artiștilor Plastici.

Pentru viitor, Graziella știe foarte bine ce are de făcut. Își planifică lansarea primului videoclip și știe foarte bine de când era mică faptul că vrea să călătorească în toată lumea cu muzica și vioara ei. „Visul meu este ca toți oamenii să se bucure de pasiunea mea”. Gândul, însă, merge mai departe, și-ar dori să compună muzică pentru vindecare.

„Vreau să mă documentez foarte bine. Fiecare notă are o anumită frecvență și corespunde unui centru energetic al corpului. Și după ce studiez foarte bine acest aspect, voi începe să compun după cum simt… dar mai târziu, în câțiva ani. Nu pot să spun exact când, pentru că trebuie să simt că a sosit momentul.”

Pe Graziella o găsiți aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.