„Curajul este forța morală care îmi spune să-mi continui drumul, chiar și când cei din jurul meu îmi spun să mă opresc”

on

Este de părere că diferența dintre un sportiv bun și un sportiv de top stă în mentalitatea fiecăruia, de aceea a scris o carte despre psihologia sportivului la nici 18 ani. Ion Țiriac, Simona Halep și Lebron James se numără printre personalitățile pe care le admiră, dar are și alte modele de curaj 😊. Aflați mai multe despre Andrei Arion, unul dintre cei mai promițători tineri baschetbaliști din România!

 

 Curaj, România: Ce înseamnă Curajul pentru Andrei Arion?

Andrei: Pentru mine, curajul este forța morală care îmi spune să-mi continui drumul, chiar și când cei din jurul meu îmi spun să mă opresc. Indiferent de mediul în care mă aflu, ceva din interior mă ajută să nu mă dau bătut. Curajul este puterea intrinsecă care decide împlinirea unui vis.

 

Curaj, România: Care consideri că a fost cel mai curajos lucru pe care l-ai făcut până acum?

Andrei: Cel mai curajos lucru pe care l-am făcut până acum a fost să nu renunț la obiectivele mele, indiferent de circumstanțe.

 

Curaj, România: Cât este de importantă pentru tine pregătirea psihologică anterioară unui meci?

Andrei: Înainte de meci, pregătirea psihologică este vitală pentru mine, deoarece jocul meu este o reflexie a stării mele. Pregătirea mentală mă ajută să mă relaxez și astfel jocul devine mult mai simplu și plăcut.

 

Curaj, România: Care este cel mai important lucru pe care oamenii ar trebui să îl știe despre pregătirea psihologică a sportivilor?

Andrei: Oamenii ar trebui să știe că diferența dintre sportivii de elită și cei care nu ajung la același nivel nu pornește de la calitățile fizice, ci vine din diferența de mentalitate, care poate fi îmbunătățită doar prin pregătire psihologică. Un exemplu bun este tenisul, diferența dintre un jucător de locul 100 ATP și unul dintre primii 10 ține doar de mentalitate.

 

Curaj, România: Ce înseamnă pentru tine titlul de „Cel mai de perspectivă jucător”?

Andrei: Sunt onorat că am primit acest premiu și știu că acesta mă îndeamnă să muncesc mai mult.

 

Curaj, România: Care sunt sfaturile tale pentru tinerii sportivi care nu știu cum să împace pasiunea și cariera sportivă cu școala?

Andrei: Le-aș pune această întrebarea: Ce vei face când nu vei mai putea juca?

 

Curaj, România: Care sunt planurile tale de viitor?

Andrei: Îmi doresc să merg la un colegiu din State unde voi avea posibilitatea să descopăr ce vreau să fac în viață.

 

Curaj, România: Ai un model de curaj?

Andrei: Părinții mei: ei sunt modele de curaj pentru mine, datorită felului onest în care au avansat în carieră și în viață. Curajul acestora constă într-o atitudinea respectuoasă care se reflectă în felul lor de-a fi.

 

Curaj, România: Dar din lumea sportului, cine este persoana pe care o admiri cel mai mult și de ce?

Andrei: Nu am o persoană pe care o admir cel mai mult. Încerc să găsesc trăsături admirabile la mai multe persoane din lumea sportului. De exemplu, la Ion Țiriac admir felul în care a transformat o carieră de succes în sport, într-o carieră de succes în afaceri. La Simona Halep, felul în care s-a dăruit tenisului (hardwork beats talent when talent fails to work hard). La Lebron James admir felul în care a adoptat o atitudine de profesionist de la o vârstă fragedă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.